X

Ερντογάν: οι ΗΠΑ δεν έβγαλαν “άχνα” όταν οι Έλληνες πήραν τους S-300

Την Ελλάδα θυμήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των ΗΠΑ μετά τη συμφωνία του με τους Ρώσους για την αγορά πυραυλικών συστημάτων.

Ant1news

Σε εκτιμήσεις όσον αφορά στην επίσκεψή του στη Γαλλία προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του μέσα στο αεροπλάνο, όπου απάντησε σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε για άλλη μια φορά τις αντιδράσεις για την αγορά των S-400, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα και πάλι την Ελλάδα και την αντίστοιχη εγκατάσταση των S-300 στη χώρα μας.

Ο Ερντογάν πήρε φωτιά… όταν δημοσιογράφος των ρώτησε, «μετά τη συμφωνία για τους πυραύλους S-400, ειδικά ένα από τα σημαντικότερα μέλη του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, αντέδρασαν έντονα. Τώρα βρίσκεται στα σκαριά μία συμφωνία με τη EUROSAM. Αναμένεται τώρα να καμφθεί λίγο η κριτική;».

Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε, «ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ έχει κάνει σχετική δήλωση με το θέμα. Τι είπε σε αυτή τη δήλωση; ‘Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα τέτοιο θέμα (προς την Τουρκία)’. Γιατί την έκανε αυτή τη δήλωση; Διότι και η Ελλάδα πήρε τους S-300. Ακούσατε μήπως να βγήκε άχνα από τις ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας; Δεν βγαίνεις να πεις τίποτα εναντίον της Ελλάδας για τους S-300. Αλλά σηκώνεσαι και λες εναντίον της Τουρκίας.

 Αυτό δεν γίνεται… Εμείς αυτή τη στιγμή με το βήμα που κάναμε με τη Γαλλία και την Ιταλία διαφοροποιηθήκαμε. Ας κάνουμε –είπαμε- κάτι διαφορετικό στο θέμα των αμυντικών συστημάτων και να γίνουμε πιο δυνατοί. Και αυτό να γίνει, και εκείνο να γίνει».