X

“Ένοχη σιωπή” νοσοκομείου για την εγκυμοσύνη εκατοντάδων ανήλικων από βιασμό

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του σκανδάλου στην Κωνσταντινούπολη. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ant1news

Φρίκη προκαλεί στην Τουρκία η αποκάλυψη ενός σκανδάλου με ανήλικα κορίτσια, που έπειτα από βιασμό ή χωρίς τη συναίνεσή τους έμεναν έγκυες και οι οικείοι τους τις πήγαιναν σε συγκριμένο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για να γεννήσουν, χωρίς να ενημερώνονται οι Αρχές, όπως απαιτεί ο νόμος για τις ανήλικες κοπέλες.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, μέσα σε πέντε μήνες 115 κορίτσια (τα 39 είναι από Συρία) γέννησαν στο νοσοκομείο, χωρίς να δηλώνεται η εγκυμοσύνη τους από τις αρχές του νοσοκομείου στην αστυνομία, όπως όφειλαν.

Πρόκειται για κορίτσια 16-17 χρόνων που τα πήγαινα οι γονείς τους μετά από βιασμό ή παράνομη σχέση, όπως εκτιμάται, για να γεννήσουν υπό άκρα μυστικότητα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώνονται οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να βρουν τους βιαστές ή τους υπεύθυνους για αυτά τα κακοποιημένα κορίτσια.

Νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο λέει ότι τα ανήλικα κορίτσια που πηγαίνουν να γεννήσουν εκεί είναι κάπου 450-500 το χρόνο.

Η αστυνομία τώρα ερευνά υποθέσεις βιασμού ή κακοποίησης που δεν έχουν δηλωθεί.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αντιδράσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.