X

Με “σφυροκόπημα” από το πυροβολικό ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία (βίντεο)

Την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων επιβεβαίωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, χαρακτηρίζοντας μάταιη την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ant1news

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, με ένα “σφυροκόπημα” του Πυροβολικού από το τουρκικό έδαφος.

Τον σφοδρό βομβαρδισμό, με περίπου 70 βλήματα, κουρδικών χωριών της περιοχής Αφρίν, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής, τονίζοντας στο Reuters πως η YPG θα απαντήσει με τη μέγιστη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση.

Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης επιβεβαίωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Νουρετίν Τζανικλί, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη γειτονική χώρα, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Υπουργός διεμήνυσε πως «Θα εξαλειφθούν όλα τα μέτωπα τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας, θα εξοντωθούν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία αναπτύσσει και οπλικά συστήματα κατά των αντιαρματικών πυραύλων που χρησιμοποιεί η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας “Μονάδες Προστασίας του Λαού” (YPG).

Μάταιη και χωρίς νόημα χαρακτήρισε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τις χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, η οποία κάλεσε την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα και όλες τις πλευρές να εστιάσουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Στράτος”. «Έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι έχει τελειώσει η απειλή του ISIS. Η απειλή του ISIS έχει εξαλειφθεί τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Ενώ είναι πασιφανές, δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα η δήλωση “να εστιάσουμε στον ISIS”», ανέφερε o Τζανικλί.