X

Κόντρα Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου με φόντο τα νησιά του Αιγαίου

Τι απάντησε ο «Σουλτάνος» στις επικρίσεις του Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου «που τελούν υπό ελληνική κατοχή», όπως ισχυρίζονται αμφότεροι.

Ant1news

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στη Νικομήδεια της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν και παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που κάθε τόσο τον εγκαλεί να δώσει απάντηση για τα υπό «ελληνική κατοχή» νησιά του Αιγαίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει το λογαριασμό στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!».

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας για την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» και ότι παράλληλα διεξάγουν έναν διπλωματικό αγώνα, προκειμένου να εξηγήσουν στον κόσμο τη νομιμότητα της επιχείρησης και να μην υποστούν μία ήττα έπειτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε και στη Λωζάνη.

«Όσο συνεχίζεται ο αγώνας μας, τόσο η αποφασιστικότητά μας αυξάνεται. Εμείς από την Άγκυρα αλλά και ο πρωθυπουργός μας και οι υπουργοί μας κάνουν έναν διπλωματικό αγώνα. Μιλάμε με τη Ρωσία, με την Αμερική, χθες με την Αγγλία, με διάφορες χώρες της Ευρώπης… με όλες αυτές τις χώρες συνομιλούμε.

Γιατί αν δεν εξηγήσεις τον εαυτό σου στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και στην ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε», είπε χαρακτηριστικά για να απαντήσει στη συνέχεια στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου.