X

“Πυρά” Γιλντιρίμ κατά Μακρόν

Την έντονη ενόχληση του για τις δηλώσεις Μακρόν, σχετικά με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν, εξέφρασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ant1news

Στο στόχαστρο του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλνιρίν, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λε Φιγκαρό».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία πρέπει να επικεντρωθεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να μην μετατραπεί η επιχείρηση Αφρίν σε επιχείρηση κατοχής.

Όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Γιλντιρίμ τόνισε πως η δήλωση Μακρόν «είναι μια επισφαλής σκέψη στη βάση της».

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει και πρέπει να γνωρίζει πως η Τουρκία δεν κινείται καθόλου με την λογική της κατοχής. Είναι αρκετό να κοιτάξουν στο πεδίο της γραμμής των δύο χιλιομέτρων του Μούμπιτς, της Τσεραμπλούς και της Αζέζ στην Επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” για να καταλάβουν τί θέλουμε να κάνουμε στο Αφρίν. Οι απόψεις του που δεν αναγνωρίσουν αυτό το πράγμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.