X

Με θερμικές κάμερες θα παρακολουθεί η Τουρκία τα Ίμια (βίντεο)

Τα σχέδια των Τούρκων για τον έλεγχο της περιοχής. Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στρατιωτικής βάσης.

Ant1news

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής στρατιωτικής εγκατάστασης απέναντι από τις βραχονησίδες Ίμια, προκείμενου οι Τούρκοι να παρακολουθούν τις κινήσεις στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τα σχέδια της Άγκυρας προβλέπουν την παρακολούθηση των Ιμίων με θερμικές κάμερες, από το νησί Τσατάλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από τις βραχονησίδες.

Πρόκειται για ένα νησάκι δίπλα από το Τσαβούς, όπου θα φτιαχτεί φυλάκιο, όπως μεταδόθηκε χθες.

Στο Τσατάλ θα εγκατασταθεί ειδικός πύργος ελέγχου και θα παρακολουθούνται τα Ίμια 24 ώρες το 24ωρο από την τουρκική ακτοφυλακή, όπως υπογραμμίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Οι εκσκαφείς, που θα κατασκευάσουν τον σχετικό πύργο, έφτασαν χθες το μεσημέρι από την τουρκική ακτή Γκιουμουσλούκ και ξεκίνησαν ήδη εργασίες.

 

Η κατασκευή του πύργου στο συγκεκριμένο νησί είχε αποφασιστεί από την Τουρκία πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να ελέγχεται η ροή των παράτυπων μεταναστών, ωστόσο τώρα θα χρησιμεύσει και για έναν άλλο λόγο, όπως αναφέρεται, τον έλεγχο των Ιμίων.