X

Οι Τούρκοι αποφυλάκισαν τον Γερμανό δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Γερμανίας και η πρώτη φωτογραφία του μετά την έξοδο απο την φυλακή.

Ant1news

Ελεύθερος είναι εδώ και λίγες ώρες ο Γερμανός δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείτο σε φυλακές της Κωνσταντινούπολης και η κράτησή του είχε προκαλέσει σφοδρή διπλωματική διαμάχη Γερμανίας – Τουρκίας. Στη χθεσινή μάλιστα συνάντηση που είχε η Άγκελα Μέρκελ με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφέρθηκε και πάλι το ζήτημα.

Την απελευθέρωση του Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείτο ένα χρόνο χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του Ζίγκμαρ Γάμπριελ, μάλιστα ευχαρίστησε τον Τούρκο δικαστή και σημείωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συνεργάστηκε μαζί του «προς την κατεύθυνση λύσης» της υπόθεσης. Σημείωσε επίσης ότι, δεν υπάρχουν «βρώμικες πληροφορίες».

Υποστηρικτές του έδωσαν στην δημοσιότητα και μια φωτογραφία απο την στιγμή που ελέυθερος πιά συναντά την σύζυγο του:

 

Ο Γιουτζέλ, που έχει διπλή υπηκοότητα, γερμανική και τουρκική, είναι ο ανταποκριτής της γερμανικής Die Welt στην Τουρκία και είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση.

Η τουρκική Εισαγγελία απήγγειλε σήμερα, έπειτα από έναν χρόνο προφυλάκισης, κατηγορίες στον Ντενίζ Γιουτζέλ, ζητώντας να του επιβληθεί φυλάκιση 18 ετών, μετέδωσε το Πρακτορείο "Ανατολή". Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το κατηγορητήριο και αποφάσισε τον τερματισμό της προφυλάκισής του.

Το δημοσιεύμα αναφέρει ακόμη ότι στον κ. Γιουτζέλ δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.