X

Ο Μακρόν καλεί τον Ερντογάν να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου

Τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου Προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του. Ποια θέματα συζητήθηκαν.

Ant1news

Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά  τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Δευτέρα. 

Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν ανοικτά των ακτών της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, υπενθύμισε στο Γάλλο ομόλογό του την "ευαισθησία" της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’ αναφορικά με την ΑΟΖ και το θέμα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχράκη

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, παράλληλα, και τις τελευταίες εξελίξεις για την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ στο Αφρίν της Συρίας

Ο πρόεδρος Μακρόν εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του απέναντι «στη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον αμάχων και των νοσοκομείων στην ανατολική Γούτα από το καθεστώς» της Συρίας, ανέφερε το Ελιζέ.

Υπογράμμισε,δε, την «επιτακτική ανάγκη η παύση των εχθροπραξιών (...) να γίνει αμέσως και πλήρως σεβαστή», σύμφωνα με το ψήφισμα 2401 που ενέκρινε το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας.