X

DHA: Αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο. Τα σχόλια των Τούρκων στο Twitter.

Ant1news

«Αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με τα κινητά τους τηλέφωνα στα σύνορα» μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν (DHA).

Αυτή είναι η μόνη εξέλιξη –μέχρι στιγμής- που καταγράφεται από τον τουρκικό τύπο σχετικά με τη σύλληψη των δυο Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο .

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι στην κατάθεσή τους οι δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο είπαν ότι κατέγραψαν τις εικόνες για να τις στείλουν σε ανώτερους τους και ότι είναι προφυλακισμένοι πλέον στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το θέμα δεν είναι στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου, ωστόσο, γίνεται σχετική αναφορά σε άρθρα εφημερίδων.

"Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί", είναι ο τίτλος της Χουριέτ, ενώ η Μιλιέτ στο άρθρο της γράφει "Προφυλακίστηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί που χάνοντας το δρόμο τους πέρασαν στην Τουρκία", σημειώνοντας ότι η έρευνα σχετικά με τους στρατιώτες συνεχίζεται

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα σύνορα προφυλακίστηκαν», αναφέρει στον τίτλος της η Σαμπάχ και συμπληρώνει ότι «προφυλακίστηκαν με τις κατηγορίες για «προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας» και «είσοδο σε παράνομη στρατιωτική περιοχή».

Το γεγονός της σύλληψης δυο Ελλήνων στρατιωτικοί από τις τουρκικές αρχές προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα περισσότερα να καλούν τις αρχές της χώρας τους να τους ανταλλάξουν με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα.