X

Μεταφράζεται σε 4 γλώσσες το βιβλίο που εκθειάζει τον Ερντογάν

Ποια χαρίσματα αποδίδει στον Τούρκο Πρόεδρο ο συγγραφέας, που ….τυγχάνει και βουλευτής του κόμματος του.

Ant1news

Σε 4 γλώσσες μεταφράστηκε το βιβλίο για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έγραψε ο βουλευτής του κόμματός του, Γιαλτσίν Ακντογάν με τίτλο “Ηγέτης, Πολιτική Ηγεμονία και Ερντογάν”, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 και σήμερα ανακοινώθηκε ότι μεταφράστησε και στα αγγλικά στη Βρετανία, στα Αραβικά στο Λίβανο και επίσης στα ρωσικά και τα αζέρικα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ακντογάν γράφει ότι ο Ερντογάν διαθέτει το πιο σημαντικό χάρισμα που χρειάζεται ένας πολιτικός: το όνειρο και τον προσανατολισμό για αλλαγή του κόσμου. Ο Ακντογάν ήταν για χρόνια σύμβουλους του Ερντογάν. Στόχος είναι το βιβλίο του να μεταφραστεί και στα γερμανικά και στα κινεζικά.

 

Το βιβλίο αναφέρεται κυρίως στα χαρακτηριστικά και τα προσόντα του Ερντογάν, τα οποία, σύμφωνα με το συγγραφέα είναι τα εξής:

1. Αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, θέλει να το διορθώσει και να το κάνει καλύτερο. Η ιδεολογία του είναι να αλλάξει τον κόσμο.

2. Το κέντρο της πολιτικής ιδεολογίας για τον Ερντογάν είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτησή του.

3. Είναι χαρισματικός, είναι οραματιστής, είναι ένας ηγέτης που έχει δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο πολιτικού ηγέτη και έχει κερδίσει το λαό του.

4. Στις 15 Ιουλίου 2016 ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος ηγέτης στον κόσμο που έκανε το λαό πρωταγωνιστή και πολέμησε το πραξικόπημα.

5. Δεν αντιδρά με συναισθηματισμούς αλλά με πολιτικό ρεαλισμό. Δεν κρατά την Τουρκία σε παθητική στάση και δεν σκέφτεται βραχυπρόθεσμα. Στην εξωτερική πολιτική τονίζει ότι η ενότητα του έθνους δεν επιτρέπει καμιά απειλή κατά της Τουρκίας. Δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά είναι δραστήριος και σκέφτεται μακροπρόθεσμα.

6. Δεν είναι αριστοκράτης ηγέτης αλά μέρος του λαού, μιλάει τη γλώσσα του λαού και συζητά με τους ανθρώπους στο δρόμο. Αλλάζει τις απόψεις του έπειτα από συζητήσεις και ακούει τις απόψεις της πλειοψηφίας.

7. Είναι ένας ηγέτης που δεν αποδέχεται την καταπίεση και αναζητεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο.