X

Ερντογάν: θα ανοίξω τα σύνορα και δεν θα βρίσκετε “τρύπα” να κρυφτείτε

Νέο παραλήρημα Ερντογάν, με απειλές κατά πάντων. Για ένα έθνος, μια σημαία και μια χώρα, μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος, στο πλήθος που ζητωκραύγαζε.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στις μάχες του Αφρίν, στην πόλη Ερζερούμ, εξαπέλυσε εκ νέου απειλές κατά της ΕΕ, που είχαν μοιραία ως πρώτο αποδέκτη την χώρα μας.

Ο κ. Ερντογάν ενώπιον ενός πλήθους που παραληρούσε, δήλωσε, «με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε».

Η τοποθέτηση Ερντογάν έγινε ευρέως γνωστή από tweet του πρώην διευθυντή της τουρκικής εφημερίδας Zaman και προέδρου  του κέντρου της Στοκχόλμης για την Ελευθερία, Αμπντουλάχ Μποζκιούρτ.

Το γεγονός ότι η εμπρηστική αυτή δήλωση έγινε την ημέρα που εκδικαζόταν στην Αθήνα το αίτημα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, αλλά και το γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου εκτινάχτηκαν το τελευταίο 24ωρο με 230 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, δημιουργεί μοιραία συνειρμούς για την σκοπιμότητα των δηλώσεων.

Είπε ακόμα ότι η επιχείρηση στην Αφρίν θα συνεχιστεί και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευθούν οι άμαχοι. Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που είναι στην Αφρίν καταπιέζονται. Μίλησε πάλι για ένα έθνος, μια σημαία και μια χώρα.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στις ΗΠΑ για ακόμα μια φορά. «Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε; Που είναι το FETΟ;», αναρωτήθηκε. Και απάντησε μόνος του. «Στην Πενσιλβάνια», αναφερόμενο φυσικά στον Φετουλάχ Γκιουλέν.