X

Προκλητική NAVTEX του Ερντογάν που “παίζει παιχνίδια” …πατώντας τις σορούς στο Αγαθονήσι

Άθλια κίνηση της Άγκυρας "στις πλάτες" των 6 παιδιών και των άλλων νεκρών. "Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες" η απάντηση Παυλόπουλου.

Ant1news

Άθλιο παιχνίδι της Αγκυρας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "στην πλάτη" των νεκρών της τραγωδίας στο Αγαθονήσι.

Η Αγκυρα εξέδωσσε Navtex λέγοντας ότι αναλαμβάνει η Τουρκία την επιχείρηση έρευνας - διάσωσης για το ναυάγιο,. απο το οποίο έχουν ανασυρθεί ήδη 16 νεκροί, εκ των οποίων πέντε παιδιά. 

Οι Τούρκοι, για ακόμη μια φορά δεν σεβάστηκαν τα θύματα της τραγωδίας έξω από το Αγαθονήσι, την οποία οι Τούρκοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν και να παίξουν ανήθικα παιχνίδια στο Αρχιπέλαγος.

Το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό εξέπεμψε Navtex για εν εξελίξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αναφέροντας ότι η περιοχή που βλέπετε σημασμένη στον χάρτη είναι ...τουρκική! 

Ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου

Απάντηση και στην σημερινή πρόκληση της Τουρκίας έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος απο την Αρεόπολη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, δηλώνοντας ότι «τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας».

 

Οι διαθέσεις του, είχαν φανεί απο πολύ νωρίς, καθώς στην περιοχή πλέουν απο το πρωί, τρεις τουρκικές ακταιωροί που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου κινούμενες παράλληλα με τις ανατολικές ακτές του Αγαθονησίου.

Ο Τομέαρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτηση του στο Twitter για την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, αναφέρει, «Η παράνομη & προκλητική NAVTEX που με αφορμή την τραγωδία στο Αγαθονήσι, εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης, μιλώντας για "επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε τουρκική περιοχή", επιβεβαιώνει τη στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο. Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας;».