X

“Διάλογο” με… το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας θέλει ο Κιλιτσντάρογλου

Δεν θέλει «σύρραξη» στο Αιγαίο αλλά επιμένει ότι «156 νησιά είναι τουρκικά», ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου...

Ant1news

 

 «Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή», φέρεται να είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους πρέσβεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη

Όσον αφορά στη σύνοδο στις Βρυξέλλες της Ε.Ε. και το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο που πρόκειται να φέρουν στο τραπέζι η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι».

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν, πάντως, στον ΑΝΤ1 ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε καμία αναφορά σε 156 υπό αμφισβήτηση νησιά στο Αιγαίο. Πρόκειται για μία αναφορά της εφημερίδας ‘Σοζτζού’, η οποία είναι γνωστή για τις ακραία εθνικιστικές της θέσεις, και όχι για δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, παρόλο που η δήλωση αυτή προβάλλεται από το συγκεκριμένο μέσο σε εισαγωγικά.