X

Ερντογάν: δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στη Συρία

Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε Τραμπ και Πούτιν για την απόφασή του να συνεχιστεί η προέλαση του τουρκικού στρατού και πέρα από την Αφρίν.

Ant1news

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει ακόμη πιο πέρα από την Αφρίν εξέφρασε για άλλη μια φορά, σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι για τις αποφάσεις του ενημέρωσε τόσο τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως είπε, «χθες το βράδυ μιλήσαμε γι’ αυτό το ζήτημα με τον αξιότιμο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ. Πριν δύο ημέρες τα είπαμε και με τον κ. Πούτιν. Κι εμείς καταστήσαμε σαφές ότι πλέον δεν κάνουμε βήμα πίσω».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη γειτονική χώρα, Μαρία Ζαχαράκη, σε ομιλία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε εμφατικά «η δουλειά δεν τελειώνει στην Αφρίν. Μετά υπάρχει το Ιντλίμπ, υπάρχει το Μέμπιτς».

Και ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι: «εδώ και 40 χρόνια το ΡΚΚ δεν έχει κάτσει ήσυχο. Κάναμε πάντα υπομονή αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της. Στο σημείο που έχουμε φτάσαμε τώρα είναι ξεκάθαρο πλέον. Πρέπει να τους περιορίσουμε. “Θα μπούμε στις σπηλιές σας” είπαμε και μπήκαμε στις σπηλιές τους».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι τους έδωσαν το μάθημα που χρειαζόταν και πως μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 3.700 μέλη των Κούρδων μαχητών της YPG.