X

Νέο “χτύπημα” από την MIT: Απήγαγε από την Γκαμπόν τρεις γκιουλενιστές

Σύμφωνα με το Anadolu πρόκειται για τρία κορυφαία στελέχη της οργάνωσης FETO. Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ant1news

Η τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ) απήγαγε τρία κορυφαία στελέχη της οργάνωσης FETO του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν από την Γκάμπια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Πρόκειται για τους Οσμάν Οζπινάρ, Ιμπραήμ Ακμπάς και Αντνάν Ντεμινορά, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 28.000 δολάρια, 12 εκατομμύρια φράγκα κεντρικής Αφρικής και αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του Οσμάν Οζπινάρ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το δικαστήριο της Άγκυρας για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Όζπιναρ ήταν διευθυντής του Διεθνούς Τουρκικού Σχολείου της Γκαμπόν στην πρωτεύουσα της χώρας Λιμπερεβίλ ενώ, σύμφωνα με το Anadolu, ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης «Ακαδημία Φωτός» που λειτουργούσε στην Κένυα από τον Μάιο του 2017.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δεύτερος συλληφθείς, ο Ιμπραήμ Ακμπάς ήταν αυτός που διαχειριζόταν τις οικονομικές συναλλαγές από την Ευρώπη στην Αφρική.

Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί από τις αρχές ασφαλείας της Γκαμπόν στις 23 Μαρτίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εκτός Τουρκίας καθώς είχε προηγηθεί η επιχείρηση «απαγωγής» έξι γκιουλενιστών στο Κόσοβο.