X

Η Τουρκία χαιρετίζει την επίθεση στην Συρία

"Ρεκόρ εγκλημάτων απέναντι στην ανθρωπότητα" από το συριακό καθεστώς. Ενήμερη για την επίθεση η Τουρκία.

Ant1news

Η Άγκυρα «χαιρέτισε» την αμερικανική επίθεση στη Συρία και με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δηλώνει ότι «χαιρετίζουμε αυτή την επιχείρηση που καθησύχασε την ανθρώπινη συνείδηση απέναντι στην επίθεση στη Ντούμα, ύποπτο για την οποία θεωρείται το καθεστώς (Άσαντ)».

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει επίσης τις επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων και των χημικών όπλων, που αδιάκριτα στοχεύουν και αθώους πολίτες, ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

«Το συριακό καθεστώς, που τυραννάει τους ίδιους τους πολίτες του για πάνω από 7 χρόνια, με συμβατικά ή χημικά όπλα, έχει καταγράψει ρεκόρ εγκλημάτων απέναντι στην ανθρωπότητα», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας», αναφέρει. 

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μαχίρ Ουνάλ, δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν ενήμερη για τις επιθέσεις. 

Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, είχε δηλώσει ότι ‘οι χημικές επιθέσεις στη Συρία δεν είναι νοητό να μην μείνουν αναπάντητες».