X

Μπεκίρ Μποζντάγ: η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο

"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να γίνει οποιαδήποτε αδικία στα σύνορά της. Το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα καλής γειτονίας" τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος...

Ant1news

Σε δηλώσεις αναφορικά με το περιστατικό στο Αιγαίο προέβη ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας κι αυτός με τη σειρά του ότι η Τουρκία κατέβασε την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος.

Επίσης, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν θα αφήσει κανέναν να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία με την Ελλάδα είναι γείτονες χώρες. Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει καλή φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες. Και κάναμε σημαντικά βήματα για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Η Ελλάδα φαίνεται να κάνει αυτές τις δηλώσεις για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Από τις καλές σχέσεις επωφελούνται και η Τουρκία και η Ελλάδα. Υπάρχει εσωτερική ανησυχία και γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Να μην περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» τόνισε ο Μποζντάγ και πρόσθεσε:

«Ο καθείς πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του. Έφεραν και ύψωσαν τη σημαία και η Τουρκία την κατέβασε. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να γίνει οποιαδήποτε αδικία στα σύνορά της. Το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα καλής γειτονίας. Δεν θα κλείσει τα μάτια η Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις προκλήσεις, να μην τις επαναλάβει. Δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε εκεί το πρόβλημα. Η Τουρκία αντέδρασε με ωριμότητα». 

Για τους ‘8’ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν εφαρμόζει το δίκαιο και είπε –εμμέσως πλην σαφώς- ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει την αρχή της αμοιβαιότητας, δηλ. της μη έκδοσης Ελλήνων που αντίστοιχα κρατούνται ή ζητάει πίσω η Ελλάδα (σ.σ. 2 Έλληνες στρατιωτικοί).