X

Συνάντηση Βαρθολομαίου – Ερντογάν

Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Τούρκο Πρόεδρο, διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τα όσα έχει κάνει για την ομογένεια και το Πατριαρχείο.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η συνάντηση, έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, διήρκεσε περίπου 35 λεπτά και παρόντες ήταν εκτός από τον Πατριάρχη, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την επίλυση των ζητημάτων της ομογένειας και του Πατριαρχείου, έθεσε προφορικά και γραπτά τα ζητήματα, τα οποία ακόμη είναι σε εκκρεμότητα, με κύριο βέβαια αίτημα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.Στη συνοδεία του Πατριάρχη άλλωστε ήταν και ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος είναι ο ηγούμενος της μονής της Αγίας Τριάδας όπου εδρεύει η Σχολή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ εγκάρδιος και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας.

Στην εξέλιξη μάλιστα της συνάντησης, κάποια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε στην αίθουσα τον κ. Adnan Ertem, Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως των Βακουφίων, στον οποίο έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητας του.
Τέλος, ο Πατριάρχης κάλεσε στην αίθουσα την Τιμία Συνοδεία του, η οποία είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει τον Πρόεδρο.