X

“Υποχώρηση” Γκιούλ: δεν θα είναι υποψήφιος στις τουρκικές εκλογές

Τι "έπεισε" τον πρώην Πρόεδρο της χώρας να μην βρεθεί αντίπαλος με τον Ερντογάν για την θέση του "Σουλτάνου".

Ant1news

«Δεν θα είμαι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου» δήλωσε ο τέως Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, απαντώντας στο ερώτημα που απασχολούσε εδώ και μία βδομάδα την κοινή γνώμη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξη τύπου, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ είπε ότι οι επαφές που είχε με τον αρχηγό του Κόμματος Ευδαιμονίας τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία και επομένως δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς του.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ενδεχομένως να κατέβαινε ως κοινός υποψήφιος μόνο αν τον στήριζαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο μετά την επιμονή της ακροδεξιάς Μεράλ Ακσενέρ να θέσει εκείνη υποψηφιότητα, η αντιπολίτευση διασπάστηκε κι έτσι το κάθε κόμμα θα προτείνει τώρα τον δικό του υποψήφιο.

Επίσης, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε τον εκπρόσωπό του, Ιμπραχίμ Καλίν, και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, ‘επίσκεψη’ στον Αμπντουλάχ Γκιουλ με σκοπό να τον πείσουν να μην θέσει υποψηφιότητα και βρεθεί απέναντί του.