X

Ερντογάν: Κιλιτσντάρογλου είσαι πραξικοπηματίας

Μετά μουσικής και... τραγουδιστή τον “Σουλτάνο” η προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στη Σμύρνη…

Ant1news

Από τη Σμύρνη, την πόλη που του “αντιστέκεται” σε όλες τις εκλογές, το προπύργιο της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε τη προεκλογική του εκστρατεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μία εντυπωσιακή ομιλία, στην οποία τραγούδησε κιόλας. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι είναι πραξικοπηματίας κι όχι πολέμιος της χούντας, όπως υποστηρίζει. Μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά ότι: «Κάηκες Κεμάλ, κάηκες! Σε όλες τις τηλεοράσεις υπάρχουν καταγραφές. Κύριε Κεμάλ, δεν είσαι πολέμιος του πραξικοπήματος, είσαι εσύ πραξικοπηματίας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που παραχώρησε 15 βουλευτές στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ παραμερίζοντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Ανέφερε επίσης και το πόσο ευτυχισμένοι και ελεύθεροι είναι όλοι στην Τουρκία και κυρίως οι θρησκευτικές μειονότητες, ανάμεσά τους και η ορθόδοξη. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ρωτήστε από Ορθοδόξους μέχρι Καθολικούς, ρωτήστε όλους τους Χριστιανούς και Εβραίους ηγέτες των κοινοτήτων (εδώ στην Τουρκία), όλους ρωτήστε τους. Από όλους θα πάρετε την απάντηση ότι όσο το ΑΚΡ βρίσκεται στην εξουσία έχουν ζήσει “την πιο ήσυχη, την πιο ήρεμη, την πιο ελεύθερη περίοδό τους”».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στη Σμύρνη, προτρέποντάς την να πορευτεί μαζί του, αντί να τον αντιμάχεται. «Θεωρώ ότι δεν έχουμε εξηγήσει ποιοι είμαστε ακριβώς στη Σμύρνη μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά θα σηκώσουμε τις κουρτίνες ανάμεσα σε εμάς και τη Σμύρνη, θα κόψουμε τις αλυσίδες. Mακάρι η Σμύρνη στις 24 Ιουνίου να περάσει στην ιστορία ως το σύμβολο της ανόρθωσης. Θα ήθελα η Σμύρνη να περπατήσει μαζί μου για να επιτευχθούν οι στόχοι μου για το 2023».

Στη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε έναν πολύ γνωστό Κούρδο τραγουδιστή στην Τουρκία, τον Ιμπραχίμ Τατλίσες, ο οποίος θα είναι τώρα υποψήφιος βουλευτής με το ΑΚΡ στη Σμύρνη, και σχεδόν μαζί είπαν ένα παραδοσιακό στρατιωτικό τραγούδι το “Yaylalar”.

Το πρωί μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε άλλο ένα μεγάλο έργο, τη διάνοιξη καναλιού σαν το Βόσπορο, ένα έργο που θα χωρίσει στην κυριολεξία τη γη στα δύο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το Μαρμαρά, προκειμένου να περνούν τα πλοία από εκεί και να αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος. Για το έργο αυτό υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις. Υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μία τέτοια διώρυγα και αποδίδεται στη μεγαλομανία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είχε προηγηθεί ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Καισάρεια όπου ανέφερε ότι η χώρα έχει πέντε βασικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι αυτά είναι η εκπαίδευση, η εξωτερική πολιτική, η κοινωνική ειρήνη, η οικονομία και η δημοκρατία. Κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να πάνε στο λαό και να τα εξηγήσουν. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε πως στο παρελθόν όλοι ήταν φίλοι της Τουρκίας και τώρα δεν έμεινε κανένας. Κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι πούλησε την Τουρκία στο Ισραήλ για 20 εκατομμύρια δολάρια.