X

Γιος Τούρκου συλληφθέντα: τον πατέρα μου τον έπιασαν για αντίποινα

"Έφυγε μπροστά από τα μάτια μου" δηλώνει ο Ονούρ Αλερίκ, ο οποίος περιγράφει τη στιγμή της σύλληψης του πατέρα του στον Έβρο...

Ant1news

Ο Ονούρ Αλερίκ, γιος του Τούρκου που συνελήφθη στα σύνορα, λόγω του ότι μπήκε σε ελληνικό έδαφος με τον εκσκαφέα του, μίλησε στο πρακτορείο ΙΗΑ.

Ο 39χρονος τόνισε ότι μόλις σταμάτησαν τον πατέρα του στα σύνορα οι Έλληνες στρατιώτες, τον πήρε τηλέφωνο και έτρεξε αμέσως κοντά του. Περίμεναν εκεί για μισή ώρα μέχρι να έρθει η ελληνική αστυνομία και μετά τον πήραν.

«Δεν μπορούσα να παρέμβω. Δεν με άφησαν να πλησιάσω τα σύνορα. Έφυγε μπροστά από τα μάτια μου. Ήταν πολύ λυπημένος, το είδα στο πρόσωπό του. Άλλωστε έχει πίεση και ταχυκαρδία. Φοβήθηκε», δήλωσε.

Συναντήθηκε ωστόσο αργότερα με τον αντιδήμαρχο και του είπε πως η υγεία του πατέρα του είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον πατέρα του τον έπιασαν ως αντίποινα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.