X

Μουχαρέμ Ιντζέ: θα είμαι ένας αμερόληπτος πρόεδρος

Με τη φράση "θα γράψουμε ιστορία" ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητα του Μουχαρέμ Ιντζέ, για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου...

Ant1news

Με τη φράση "θα γράψουμε ιστορία" ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητα του Μουχαρέμ Ιντζέ, για πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 24 Ιουνίου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος δήλωσε ότι «θα είμαι πρόεδρος όλων. Θα είμαι πρόεδρος αμερόληπτος. Σας παραδίδω το έμβλημά μου». Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πήρε το έμβλημα και στη θέση του τοποθέτησε το έμβλημα της τουρκικής σημαίας. Στη συνέχεια ο Μουχαρέμ Ιντζέ είπε «να είστε έτοιμοι, γιατί στις 24 Ιουνίου μπορεί να σας καλέσω ενώπιον της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κλέψουν τις ψήφους μας. Όταν εγώ γίνω πρόεδρος, θα πάω στο σαράι (προεδρικό μέγαρο) ή στο Τσάνκαγια (παλιό προεδρικό μέγαρο); Όχι, το σαράι θα το δώσω στα πιο έξυπνα παιδιά της χώρας αυτής, θα το κάνω εστία γνώσης».

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Μουχαρέμ Ιντζέ θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Γιάλοβα, τη γενέτειρά του. Ο Ιντζέ ήταν δύο φορές αντίπαλος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την προεδρία του κόμματος. «Ο Κιλιτσντάρογλου έκανε τον αντίπαλό του υποψήφιο για την προεδρία”, σχολιάζει η εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’.

Στο χωριό του Μουχαρέμ Ιντζέ όλοι παρακολούθησαν την ομιλία του από την τηλεόραση. Η μητέρα του, Ζεκιγέ Ιντζέ, είπε «ο Μουχαρρέμ μέχρι σήμερα ήταν το παιδί μου, τώρα έγινε παιδί όλης της Τουρκίας».

Το σλόγκαν του κόμματος της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ανακοινώθηκε επίσης και είναι: «Δεν υπάρχει δικαιολογία, υπάρχει ικανότητα».

Ακσενέρ: ο Ερντογάν παρέδωσε την Κύπρο

Στην Κύπρο αναφέρθηκε σήμερα σε ομιλία της στην Κωνσταντινούπολη η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία, Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι παρέδωσε την Κύπρο. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση της Κύπρου» είπε, αφού πρώτα ρώτησε τον Τούρκο πρόεδρο εάν εξαιτίας της λάθους πολιτικής του παρέδωσε την Κύπρο.