X

Την πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο προανήγγειλε τη Τουρκία

Δια στόματος του Υπουργού Ενέργειας, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Προύσα.

Ant1news

Νέα ημερομηνία για την έναρξη των γεωτρήσεων στη ανατολική Μεσόγειο έδωσε η Τουρκία, δια στόματος του Υπουργού Ενέργειας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Προύσα ότι «αυτό το καλοκαίρι θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στην Μεσόγειο».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στις 12 Ιουνίου θα μπει σε εφαρμογή ο αγωγός TANAP και στα εγκαίνια που θα γίνουν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα παραστεί και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Αλίγιεφ. Με τον ΤΑΝΑΡ θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν, μέσω Τουρκίας, στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι Τουρκοκύπριοι είχαν προαναγγείλλει έρευνες για φυσικό αέριο, από κοινού με την Τουρκία. Ο Υπουργός Ενέργειας του ψευδοκράτους επέκρινε τις έρευνες της Κύπρου αλλά και την τριμερή συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα-Νετανιάχου, λέγοντας πως «Όσο δίκιο και όσες εξουσίες έχουν εκείνοι (σ.σ. οι Ελληνοκύπριοι), άλλο τόσο έχουμε κι εμείς. Αν εκείνοι το κάνουν με τρίτες χώρες, εμείς θα το κάνουμε με την Τουρκία. Θα κάνουμε κι εμείς έρευνες φυσικού αερίου».