X

Έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης υπό τον Ερντογάν

Ποια θα είναι η αντίδραση για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.

Ant1news

Υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν συνεδριάζει, σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, η έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), στην οποία θα συζητηθούν τα βήματα που θα ακολουθηθούν έπειτα από την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.

Δεν αποκλείεται να συζητηθούν και μέτρα εναντίον των χωρών που στήριξαν τις ΗΠΑ ή που έχουν σκοπό να μεταφέρουν επίσης την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί θα αναγνωριστεί ενδεχομένως η ανατολική Ιερουσαλήμ ως υπό κατοχή πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, θα ζητηθεί να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΟΗΕ  ώστε να δοθεί τέλος στην κατοχή του Ισραήλ και να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στο πλαίσιο των αποφάσεων του 1967.

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, ο εμίρης του Κουβέιτ, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, ο πρόεδρος του Πακιστάν, ο εμίρης του Κατάρ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και ο πρόεδρος του Σουδάν. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει επίσης ως  ‘παρατηρητής’ και ο Τ/Κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.