X

Ερντογάν: τα “καπρίτσια” των Ελληνοκυπρίων εμποδίζουν την πρόοδο στο Κυπριακό

Την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγορεί ο Τούρκος Πρόεδρος για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Ant1news

Στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του δείπνου χθες το βράδυ με τους Τούρκους πρέσβεις, κάνοντας λόγο για «καπρίτσια» της ελληνοκυπριακής πλευράς, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στη λύση του Κυπριακού.

«Η επίλυση των προβλημάτων του κόσμου περνάει μέσα από την διπλωματία. Αλλά το τελευταίο διάστημα αυτό δεν είναι εφικτό. Λόγω των καπριτσιών της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στη λύση του Κυπριακού.

Το παλαιστινιακό όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε τραγωδία, κάποιοι εμποδίζουν συνεχώς τη λύση στη συριακή κρίση κατά τη διάρκεια της οποίας, τα τελευταία 7 χρόνια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 13 εκατομμύρια Σύροι και 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε ότι ο κόσμος περνά μια οδυνηρή περίοδο και πως κανείς δεν αισθάνεται ασφάλεια με την πραγματική έννοια του όρου.

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το 2023 θα λειτουργήσει ο πρώτος αντιδραστήρας. Πρόσθεσε πως όλος ο κόσμος πρέπει να είναι καθαρός από πυρηνικά όπλα και πως εκείνοι που έχουν στα χέρια τους 15.000 πυρηνικές κεφαλές απειλούν τον κόσμο. «Υποστηρίζουμε αδιάλειπτα τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. Πιστεύουμε ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα σε αυτό» ανέφερε.