X

Το βίντεο του Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)

Και ο Τούρκος Πρόεδρος «παρών» στο βίντεο της Άλωσης της Πόλης, στο βίντεο που έφτιαξε η τουρκική προεδρία λόγω της ημέρας.

Ant1news

Λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία συμπληρώνεται σήμερα η 565η επέτειος από την Άλωση της Πόλης και η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα βίντεο για ειδικά για την ημέρα.

Το περιεχόμενο του βίντεο, ωστόσο, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί προπαγανδιστικό.

Καράβια περνούν από την ξηρά που έκανε ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής, ζωντανεύοντας πολλές ιστορικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ και οι Ατατούρκ, Μεντερές και Τουργκούτ Οζάλ.

Στο βίντεο συχνά διακρίνεται το οθωμανικό λάβαρο με τις τρεις ημισελήνους και στο τέλος του εμφανίζεται ο Ερντογάν.

Εκτός του βίντεο, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Μπαχτσελί: Το σαθρό Βυζάντιο είναι ακόμη παρόν

Την ίδια ώρα, με ένα άνευ προηγουμένου μήνυμα στο twitter ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία και εταίρος του Ερντογάν στις εκλογές, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έγραψε με αφορμή τη σημερινή 565η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.  

«Νομίζαμε ότι το Βυζάντιο γκρεμίστηκε, αλλά προφανώς ζει και επέδρασε σε σάπια σώματα, διείσδυσε σε εκφυλισμένες ιδέες, σε πουλημένες και μπερδεμένες αντιλήψεις, και ακόμη μαστιγώνει και προκαλεί αντιδικίες.

Το σαθρό Βυζάντιο είναι ακόμη παρόν, αλλά στις 24 Ιουνίου θα διαλυθεί και ελπίζουμε να μην επανέλθει ξανά».