X

Τζανικλί: δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τετελεσμένα στις θάλασσές μας

Νέοι “λεονταρισμοί” δια στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί…

Ant1news

«Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς» διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, από τη φρεγάτα “Κερασούς”, πάνω στην οποία βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να επιθεωρήσει τις ερευνητικές δραστηριότητες τις οποίες έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα υπό την κωδική ονομασία “Ισχύς και Εμπιστοσύνη” στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα η Τουρκία προβαίνει πάντα σε βήματα υπέρ της υπεράσπισης των συμφερόντων της τόσο στην ξηρά και στον αέρα όσο και στη θάλασσα».

Γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς. «Όποιος κοιτάζει να επιτεθεί ή να απειλήσει το τουρκικό έθνος, καλύτερα να το σκεφτεί πολύ καλά. Χίλιες φορές να το σκεφτεί. Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς. Όπως και παντού, έτσι και στις θάλασσές μας και στα ύδατά μας παίρνουμε και θα παίρνουμε κάθε είδους μέτρο προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα αυτής της χώρας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσουμε με κανέναν τρόπο. Κάποιες χώρες και κάποιοι κύκλοι βλέπουμε να προβαίνουν σε κινήσεις που στόχο έχουν να βλάψουν τα συμφέροντά μας στα ύδατα και τις θάλασσες της Τουρκίας παίζοντας βυζαντινά παιχνίδια νέου τύπου. Αλλά εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, αυτό το έθνος δεν θα το επιτρέψει».

Για το σκοπό αυτό άλλωστε, εξήγησε ο Τζανικλί, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα: «Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιτρέψουμε τετελεσμένα ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας στη θάλασσα ή απόπειρες ή κινήσεις που έχουν σκοπό να τα βλάψουν. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Μέχρι σήμερα αυτό το έθνος αυτό έκανε άλλωστε και θα συνεχίσει να το κάνει».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε, επίσης, και στα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, τα οποία σκοπό έχουν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας να προστατεύσουν με κάθε τρόπο την ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.