X

Φονικό επεισόδιο σε προεκλογική περιοδεία στην Τουρκία

Νεκροί και τραυματίες σε επεισόδιο με πυροβολισμούς. Μεταξύ των θυμάτων και ο αδερφός ενός βουλευτή του κόμματος Ερντογάν.

Ant1news

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που πραγματοποιούσαν προεκλογική περιοδεία στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο αδελφός του βουλευτή της Ούρφα Ιμπραχίμ Χαλίλ Γιλντίζ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν Κούρδοι, οργανωμένα στελέχη του φιλο-κουρδικού κόμματος του Λαού.

Όπως είπε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιλντίζ οι δράστες του ζήτησαν εξηγήσεις γιατί πήγαν στη ΝΑ Τουρκία για προεκλογική εκστρατεία, ενώ η περιοχή στηρίζει καθαρά το φιλο-κουρδικό κόμμα. Ξεκίνησε λογομαχία η οποία κατέληξε σε επίθεση με όπλα, μαχαίρια και λοστούς. Ο βουλευτής δεν τραυματίστηκε αλλά δυστυχώς σκοτώθηκε ο αδελφός του.

 

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες προκειμένου να πέσει φως σε αυτή την περίεργη και τραγική υπόθεση.

Ειδικά η ΝΑ Τουρκία τώρα είναι καζάνι που βράζει λόγω της προεκλογικής περιόδου. Εξάλλου εκεί παίζεται και η εκλογική νίκη του Ερντογάν, αφού οι Κούρδοι θα είναι το κλειδί σε αυτές τις εκλογές, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη .