X

Ερντογάν: στην Τουρκία πραγματοποιείται μια “δημοκρατική επανάσταση”

O νυν και υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Εμινέ.

Ant1news

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 13:30 ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Σκούταρη.

Ο Ερντογάν μετέβη στο εκλογικό κέντρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, το γαμπρό του και υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, την κόρη του Εσρά και τα εγγόνια του, τα οποία μάλιστα έριξαν και το φάκελό του μέσα στην κάλπη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, που τον επευφημούσε και του ευχόταν "καλή τύχη".

Όπως δήλωσε, αφού ψήφισε, "με τις εκλογές αυτές πραγματοποιείται μια δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία. Θα περάσουμε για πρώτη φορά στο προεδρικό σύστημα. Με το πέρασμα στο προεδρικό σύστημα η Τουρκία ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά ξεπερνώντας το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών. Μετά από αυτό η χώρα μας θα συνεχίσει την άνοδό της χωρίς εμπόδια από τη γραφειοκρατική ολιγαρχία".

 

 

 

"Μέχρι στιγμής όπως μαθαίνουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας. Καλά αποτελέσματα!", κατέληξε στην δήλωση του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ λίγο πιο πριν ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Χακάν Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι αναμένεται να φτάσει το 87%.