X

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: πώς να συγχαρώ έναν δικτάτορα;

“Ξεσπάθωσε” κατά του Τούρκου Προέδρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που νιώθει την καρέκλα του να τρίζει επικίνδυνα.

Ant1news

Δεν δήλωσε παραίτηση από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, παρά τη σχετική φημολογία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το κυβερνών κόμμα είναι ο μοναδικός χαμένος των τουρκικών εκλογών. Από την “ενός ανδρός αρχή” του χθες, σήμερα βλέπουμε... έναν “κουτσό άνδρα”, είπε χαρακτηριστικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, σήμερα συνεδρίασε η κεντρική επιτροπή του CHP για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Αμέσως μετά, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ πήρε μικρότερο ποσοστό από αυτό που ανέμεναν, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν έχουν θέση στο κόμμα αυτοί που διακατέχονται από “έρωτα για την καρέκλα”.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμη ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι ο μοναδικός χαμένος των εκλογών, με απώλεια εφτά μονάδων. Αντίθετα το CHP κατάφερε να βγάλει βουλευτές σε 13 επαρχίες που προηγουμένως δεν είχε και η φωνή του κόμματός του θα ακούγεται τώρα πιο δυνατά. «Χαλάσαμε κάθε παιχνίδι, στηρίξαμε μέχρι τέλους τη δημοκρατία», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

 

Σε ερώτηση για το εάν θα συγχαρεί τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε: «Δεν συγχαίρεις έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει στη δημοκρατία. Πώς να συγχαρώ έναν δικτάτορα;»

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Μαχίρ Ουνάλ, ο οποίος είπε ότι «ο Κιλιτσντάρογλου έδειξε ότι δεν σέβεται καθόλου την πολιτική, τη δημοκρατία και τις εκλογές. Δεν θα ασχοληθούμε με μία τέτοια άσχημη γλώσσα. Αυτή ήταν ομιλία ενός ανθρώπου που έχουν πειραχτεί τα νεύρα του».

 

Πάντως, το τι μέλλει γενέσθαι στην αξιωματική αντιπολίτευση θα φανεί μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Μουχαρέμ Ιντζέ με τον Κιλιτσντάρογλου. Φροντίζοντας να ρίξει... λάδι στην φωτιά, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, δήλωσε ότι πλέον μετά την επιτυχία του Μουχαρέμ Ιντζέ στις εκλογές και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια υποψήφιος του κόμματος πέρασε το “ψυχολογικό όριο του 30%” τον καθιστά φυσικό ηγέτη του κόμματος. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση αυτή, είπε «ο Μαχίρ ας κοιτάξει το κόμμα του».