X

Εκπρόσωπος Ερντογάν σε Αμερικανό βουλευτή: Σκάσε!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας στο σχόλιο Δημοκρατικού βουλευτή των ΗΠΑ για τις τουρκικές εκλογές.

Ant1news

«Σκάσε!» απάντησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, στο tweet του Άνταμ Σιφ, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στο οποίο ασκούσε κριτική για τα συγχαρητήρια που δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογική του επιτυχία.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια επιχείρησε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter να υποβαθμίσει αυτή την επιτυχία, γράφοντας: «Ο Ερντογάν “κέρδισε” την επανεκλογή του στην Τουρκία, αυτό το Σαββατοκύριακο, αποδεκατίζοντας την αντιπολίτευση με συλλήψεις, βία και συνθλίβοντας την ελευθερία του Τύπου. Η προσφυγή της Τουρκίας στον αυταρχισμό αποτελεί άλλη μία υπενθύμιση ότι η δημοκρατία δέχεται επιθέσεις παγκοσμίως. Μην τον συγχαίρετε».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας ήταν άμεση: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει ανάγκη τα συγχαρητήριά σου, Άνταμ Σιφ. Ο τουρκικός λαός μίλησε. Γι’ αυτό σκάσε!».