X

Ερντογάν: στόχος της νέας Κυβέρνησης η εξάλειψη της τρομοκρατίας

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Προέδρου της Τουρκίας μετά τον εκλογικό θρίαμβο της περασμένης Κυριακής.

Ant1news

Την πρώτη του εμφάνιση μετά τον θρίαμβό του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εγκαίνια τζαμιού στην Ακαδημία Ακτοφυλακής στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε τη σημασία των ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι «η αύξηση του αριθμού των ανδρών των ειδικών δυνάμεων θα συμβάλει στη μεγαλύτερη και δυναμικότερη καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

«Θα  εξουδετερώσουμε όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία, συντρίβοντας  όσους ενεργούν “κάτω από τα πόδια μας”, έτσι ώστε να κυριαρχήσει η γαλήνη στην χώρα μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

«Όλοι σας γνωρίζετε ότι το όνομα που δίνουμε στους στρατιώτες μας Mehmetçik (μεμέτης), προέρχεται από το όνομα Μωάμεθ. Σε καμία άλλη μουσουλμανική χώρα του κόσμου στον όρο στρατιώτης δεν υπάρχει αυτή η έννοια (η θρησκευτική). Εσείς, στρατιώτες μας, καταλαμβάνετε ως μάρτυρες την πλησιέστερη θέση κοντά στους Προφήτες. Ο Αλλάχ να ευλογεί το ταξίδι σας», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.