X

Νεκροί και τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Τουρκία

Έξι βαγόνια ανατράπηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Συλλυπητήρια εξέφρασε ο Ερντογάν στις οικογένειες.

Ant1news

Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, στις 15.45, στην περιοχή Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας, 100 χλμ. έξω από την Κωνσταντινούπολη, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Καπίκουλε - Κωνσταντινούπολη και βγήκε από τις γραμμές εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και μιας κατολίσθησης, όπως μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας της ανατροπής έξι βαγονιών υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όπως επιβεβαίωσε τόσο ο νομάρχης της Ραιδεστού, όσο και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν αριθμό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, πάντως, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 40 είναι οι τραυματίες. Ο υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Υγείας αντίστοιχα έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 73 τραυματίες. Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα. Η δημαρχία του Τσόρλου απευθύνει επείγουσα έκκληση για αίμα στους πολίτες.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως κι ένα ελικόπτερο για τη μεταφορά των θυμάτων στα γύρω νοσοκομεία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Συλλυπητήρια εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οικογένειες των θυμάτων και περαστικά στους τραυματίες, ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι στο τρένο επέβαιναν 360 επιβάτες.