X

Ερντογάν: δεν πρόκειται να χάσουμε με παγίδες της διπλωματίας

Υπόνοιες για τη Συνθήκη της Λωζάνης άφησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσε με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ant1news

Στο γεύμα που έδωσε στις οικογένειες των πεσόντων και τους τραυματίες από τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη της ενότητας της χώρας ενάντια στην τρομοκρατία και όσων επιβουλεύονται τη χώρα η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, το PKΚ αλλά και το ISIS, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Ως χώρα και ως έθνος συνεχίζουμε τον αγώνα με πίστη όσοι θέλουν να μάθουν το μυστικό του ηρωισμού του τουρκικού έθνους, θα πρέπει να κοιτάξουν στον αγώνα που συνεχίζεται για αιώνες. Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η 15η Ιουλίου», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κάνοντας μία αναφορά στην ιστορία, άφησε υπόνοιες για τη Λωζάνη και τα όσα έχασε η Τουρκία, που δεν πρόκειται όμως από εδώ και εξής να χάσει πάλι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα κινηθούμε αποφασιστικά ώστε να μην σωπάσουν να ακούγονται οι προσευχές μας, να μην υποσταλεί η σημαία μας, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να είμαστε κυρίαρχοι του κράτους μας. Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε το έθνος εδώ και αιώνες όσα κέρδισε στο πεδίο των μαχών με το δίκιο του δίνοντας το αίμα του και την ψυχή του, να τα χάνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με παγίδες της διπλωματίας, με παιχνίδια, με μεγάλα σφάλματα ή ακόμη και με προδοσίες. Εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε!», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.