X

Δίωξη κατά Κιλιτσντάρογλου για σκίτσο που διακωμωδεί τον Ερντογάν (εικόνες)

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανέβασε το σκίτσο των τεσσάρων φοιτητών στο twitter.

Ant1news

Δίωξη εναντίον του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, άσκησε η τουρκική εισαγγελία της Άγκυρας με την κατηγορία της «προσβολής του Προέδρου» επειδή ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter σκίτσο τεσσάρων Τούρκων φοιτητών, το οποίο διακωμωδούσε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, δίωξη έχει ασκηθεί και εναντίον των φοιτητών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής, που εδρεύει στην Άγκυρα.

Το σχετικό σκίτσο, με τίτλο: «To σύμπαν του Ταγίπ» είχε αναρτηθεί σε πανό και έδειχνε ζώα με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχολίαζε κάτω από το σκίτσο «πρέπει να είσαι ανεκτικός στην κριτική και τη σάτιρα».

  

Την ίδια ώρα σήμερα, δικαστική απόφαση επιδίκασε αποζημίωση 359 χιλιάδες τουρκικές λίρες (ήτοι 65 χιλιάδες ευρώ) που πρέπει να πληρώσει ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στον Τούρκο πρόεδρο και τους οικείους του για τους ισχυρισμούς ότι μετέφεραν χρήματα στο νησί Μαν, που θεωρείται φορολογικός παράδεισος.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε αναφέρει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς σε ομιλία του στις 21 Νοεμβρίου 2017 και είχε εμπλέξει τα παιδιά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον αδελφό του και άλλους συγγενείς του.