X

Ερντογάν: δεν θα ωφελήσει κανέναν η απειλητική ρητορική των ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Ant1news

Νέα απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ περί κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της υπόθεσης Μπράνσον, έδωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «δεν θα ωφελήσει κανέναν η απειλητική ρητορική των ΗΠΑ», ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό στο θέμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης της. Χαρακτήρισε μάλιστα «απαράδεκτες τις μασονικές και σιωνιστικές δηλώσεις» όπως είπε των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα είπε συγκεκριμένα: «Έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας στις ΗΠΑ μέσα στο ΝΑΤΟ. Πολεμήσαμε μαζί τους στην Κορέα. Δεν αρμόζει μία τέτοια απειλητική γλώσσα στην Τουρκία που επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Συγνώμη, αλλά δεν δίνουμε σημασία σε μία τέτοια απειλητική γλώσσα. Πρέπει να γνωρίζουν το χαρακτήρα μας καλά».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράχη, εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και των ΗΠΑ, ενώ χαιρέτισε παράλληλα και τη διακήρυξη των θρησκευτικών ηγετών της Τουρκίας περί μη καταπίεσης των μειονοτήτων στην Τουρκία. «Η χθεσινή διακήρυξη από τις θρησκευτικές μειονότητες είχε μεγάλη σημασία», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.