X

Κυρώσεις κατά των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Σε έντονο ύφος απάντησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στις κυρώσεις των ΗΠΑ για τη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήκωσε… το γάντι που πέταξε ο Λευκός Οίκος, μετά τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ για τη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Όπως  μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν προχώρησε σε αντίμετρα, ανακοινώνοντας κυρώσεις κατά των ΗΠΑ, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των ΗΠΑ που τυχόν βρίσκονται στην Τουρκία, όπως αντίστοιχα έπραξαν οι ΗΠΑ.

«Δεν χωράει μια τέτοια συμπεριφορά κατά της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, «η κίνηση των ΗΠΑ για τον πάστορα δεν αρμόζει σε στρατηγικούς εταίρους. Αποτελεί ασέβεια κατά της Τουρκίας».

Παράλληλα απευθύνθηκε προσωπικά στον Τραμπ, καλώντας τον  να «χαλάσει το παιχνίδι στο οποίο τον έχουν εμπλέξει».

«Αυτοί που νομίζουν ότι θα υποτιμήσουν την Τουρκιά με απειλητική ρητορική και αποφάσεις για κυρώσεις, δεν γνωρίζουν τί εστί τουρκικό έθνος. Είναι φανερό ότι όσοι μας κατηγορούν ότι δεν γνωρίζουμε τις ίντριγκες του αμερικανικού συστήματος, δεν έχουν ιδέα για την ιστορία του έθνους μας», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.