X

Ερντογάν προς Τραμπ: κανένας δεν θα λυγίσει το έθνος μας με κυρώσεις και απειλές

“Βρυχάται” ο Τούρκος Πρόεδρος καθώς ο Πλανητάρχης σφίγγει τη θηλιά στην τουρκική οικονομία…

Ant1news

Άμεση ήταν η απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν στον Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μετά την ανακοίνωση νέων κυρώσεων προς την Τουρκία από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Συνεχίζοντας τους “κανονιοβολισμούς” του προς τους έξωθεν παράγοντες, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, ο Τούρκος πρόεδρος από την Αργυρούπολη της Μαύρης Θάλασσας απάντησε λίγο μετά το διπλασιασμό των δασμών σε τουρκικό χάλυβα και ατσάλι από τον Τραμπ: «Κανένας δεν μπορεί να λυγίσει αυτό το σεπτό έθνος με τιμωρίες, απειλές και κυρώσεις».

«Μιλάνε για τα ξένα συναλλάγματα. Τελειώνετε με αυτό το θέμα! Ας επικεντρωθούμε στη δουλειά μας, η οποία θα πάρει καλύτερα. Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά μας. Παρόλες τις επιθέσεις κατά της χώρας μας μέσω του συναλλάγματος, με τη βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε κατά το δεύτερο μισό του έτους», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου οικονομικού μοντέλου για τη διάσωση της χώρας από το γαμπρό του και υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

«Οι έξτρα δασμοί είναι αντίθετοι με τους κανονισμούς του Οργανισμού Παγκόσμιου Εμπορίου», απάντησε το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας.

«Η Τουρκία αναμένει το σεβασμό διεθνών κανόνων από όλες τις άλλες χώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εμπορίου.