X

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Επιλέγετε έναν παπά από ένα στρατηγικό σύμμαχο

Νέα επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ με αφορμή τον «συναλλαγματικό πόλεμο» μεταξύ δολαρίου-λίρας, που έχει «βυθίσει» την τουρκική οικονομία.

Ant1news

«Τι κρίμα! Να ανταλλάσσετε έναν στρατηγικό σας σύμμαχο στο ΝΑΤΟ με έναν παπά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος προς τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ομιλία του στο Όρντου, που πρόσφατα επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες κι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κρίση με τις ΗΠΑ και τον «συναλλαγματικό πόλεμο» μεταξύ δολαρίου-λίρας στην Τουρκία,  επαναλαμβάνοντας ότι άλλα κρύβονται πίσω από τη νομισματική κρίση στην Τουρκία, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Αυτή η δουλειά δεν έχει να κάνει με το δολάριο και τα νομίσματα. Αν εκείνοι έχουν το δολάριο, εμείς έχουμε τον Αλλάχ. Λέω και πάλι ελάτε και αν έχετε δολάρια κάτω από το στρώμα, βγάλτε τα. Αν έχετε ευρώ, βγάλτε τα, αν έχετε χρυσό, βγάλτε τον. Δώστε τα αμέσως στις τράπεζες να τα κάνουμε τουρκικές λίρες και έτσι να δώσουμε τον πιο σπουδαίο πόλεμο για το έθνος και το μέλλον μας.

Αυτοί μόνο από αυτό καταλαβαίνουν. Μας απειλούν. Αλλά αυτό το έθνος δεν καταλαβαίνει από απειλές. Εμείς μόνο τη γλώσσα της δικαιοσύνης καταλαβαίνουμε, μόνο από δικαιώματα και μόνο από δίκαιο καταλαβαίνουμε. Από απειλές δεν καταλαβαίνουμε!», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν για να συνεχίσει.

«Θα σηκωθούμε από όποιο μέρος κι αν πέσουμε. Και χθες σηκωθήκαμε και σήμερα θα σηκωθούμε. Αρκεί ο λαός μου να σταθεί όρθιος. Μην ανησυχείτε, εμείς μέχρι σήμερα καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι».

Αναφερόμενος στην ένταση με τις ΗΠΑ και τον πάστορα Μπράνσον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, «είναι λάθος ο δρόμος των απειλών προς την Τουρκία. Απευθύνομαι και πάλι προς τους Αμερικανούς για να πω κρίμα, πολύ κρίμα να ανταλλάσσετε έναν στρατηγικό σας σύμμαχο στο ΝΑΤΟ με έναν παπά. Θα κάνουμε τα πάντα για το δίκαιό μας».