X

Τσαβούσογλου: οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ποιοι είναι οι καλοί φίλοι

Τι απάντησε στον Τραμπ, ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ, δηλώνοντας παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί την Τουρκία εκτός Ευρώπης.

Ant1news

Απάντηση στο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Τουρκία «δεν έχει αποδειχθεί καλός φίλος» έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ποιος είναι ο πραγματικός φίλος. Εμείς δεν συμπεριφερθήκαμε λάθος. Εμείς δεν υποστηρίξαμε τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις ΗΠΑ.

Είναι αλήθεια δίκαιο σε μία πραγματική φιλία να συνεχίζεται η παροχή όπλων με χιλιάδες φορτηγά σε τρομοκρατικές οργανώσεις; Ανάμεσα σε φίλους δεν χρειάζεται αυτή η ένταση. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να βλέπουν αυτές τις δουλειές σαν καουμπόηδες».

Αναφερόμενος και στις σχέσεις με την Ευρώπη είπε ότι «δεν περιμένουμε να είμαστε κακοί με κάποια άλλη χώρα, προκειμένου να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Ε.Ε. Υπήρξε ένταση στις σχέσεις μας για διάφορους λόγους, αλλά δεν τη βλέπουμε ως εχθρό. Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί την Τουρκία εκτός Ευρώπης».