X

Οζερσάι: χρειάζονται βήματα για τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας

Με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας συναντήθηκε ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους». Όλα όσα συζήτησαν μεταξύ τους.

Ant1news

Με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας συναντήθηκε χθες ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους», υπό το πλαίσιο μάλιστα και των εξαγγελιών για έναρξη τουρκικών γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι μετά τη συνάντησή του δήλωσε ότι είχε μία εποικοδομητική συνομιλία με το Χουλουσί Ακάρ και ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία υπό το πλαίσιο της αλλαγής των συσχετισμών στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον στρατηγικό μας εταίρο και την εγγυήτρια χώρα Τουρκία, όπως πάντα, στο θέμα της άμυνας καθώς και σε όλα τα θέματα, όταν υπάρχουν αλλαγές συνθηκών» τόνισε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Οζερσάι τόνισε ότι η γεωγραφία και οι σχέσεις που μεταβάλλονται μεταξύ των διαφορετικών παικτών σε μία περιοχή επιφέρουν αλλαγές και στην παγκόσμια πολιτική, «επομένως, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, θα πρέπει να προβούμε σε βήματα για την καλύτερη προστασία των από κοινού δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας», όπως σημείωσε.