X

Ο Ερντογάν διόρισε τον… εαυτό του Πρόεδρο του Ταμείου Πλούτου της Τουρκίας

Με Αντιπρόεδρο τον γαμπρό του και Υπουργό Οικονομικών. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ant1news

Πρόεδρος του Ταμείου Πλούτου της Τουρκίας έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αντιπρόεδρος ο …γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Το Ταμείο Πλούτου ιδρύθηκε το 2016, με στόχο να διασφαλίσει πηγές για επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες θα αυξήσουν την οικονομική σταθερότητα και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη.

Το Ταμείο ελέγχει τις πλέον προσοδοφόρες δημόσιες εταιρείες, όπως την Αγροτική τράπεζα (Ζιραάτ), την ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου TPAO, τα κρατικά ταχυδρομεία ΡΤΤ, τη δορυφορική εταιρεία ΤURKSAT, τις τουρκικές αερογραμμές κλπ.

Αποζημίωση ζητά ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου

Νέα μήνυση προς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (30.000 ευρώ) για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», όπως αναφέρεται.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επικαλείται ομιλία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, κατά την οποία τον κατηγόρησε ότι ελέγχει τους βαρόνους του δολαρίου. «Το λέω ξεκάθαρα, εσύ είναι ο άνθρωπος των βαρόνων του δολαρίου», είχε πει προ ημερών ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.