X

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ για “οικονομική δολοφονία” της Τουρκίας

«Ποταπή» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας τη νομισματική επίθεση από τις ΗΠΑ. Καθησυχαστικός προς τους πολίτες.

Ant1news

«Οικονομική δολοφονία» χαρακτήρισε το γεγονός ότι το δολάριο έφτασε στις 7 λίρες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα ενώπιον προέδρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ έκανε λόγο για «ποταπή επίθεση» των ΗΠΑ κατά της τουρκικής οικονομίας λόγω της αβεβαιότητας Τραμπ για τις εκλογές το φθινόπωρο.

«Αντιμετωπίζουμε μία ποταπή νομισματική επίθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που στόχο έχει την τουρκική οικονομία», είπε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος άσκησε παράλληλα δριμεία επίθεση και στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, κατηγορώντας την ότι η τακτική της με την αύξηση των επιτοκίων, δεν βοηθά στη μείωση του πληθωρισμού. «Άντε προχώρα, ανεξάρτητη. Άντε να δούμε τις συνέπειες της ανεξαρτησίας σου. Αυτή τη στιγμή η υπομονή μου εξαντλείται. Και υπομονή έχει και αυτή τα όριά της. Δεν θα μας απομυζήσετε εσείς», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τους πολίτες του να καταγγέλλουν στις αρχές όσους ζητούν συναλλαγές με συνάλλαγμα. «Καταφέραμε να καταργήσουμε τα ενοίκια σε ξένο νόμισμα, που για χρόνια υπήρχαν καταγγελίες. Το ηλεκτρικό, το νερό, το πλήρωνες μήπως σε ξένο νόμισμα;» επιχειρηματολόγησε ο Τούρκος Πρόεδρος που κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να αλλάξουν τα χρήματά τους σε λίρες και να εμπιστευτούν το δικό τους νόμισμα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τα σχολικά βιβλία, ούτε με τα φάρμακα, ούτε με κανένα άλλο αγαθό που έρχεται από το εξωτερικό ενώ τόνισε πάλι ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητά εκ νέου από τον Πρόεδρο Ερντογάν να παραιτηθεί, με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πολυτελές αεροπλάνο που απέκτησε από τον εμίρη του Κατάρ.