X

Άδεια για έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας προς τις τουρκικές αρχές

Μία εβδομάδα μετά ικανοποιήθηκε το αίτημα των τουρκικών Αρχών. Στη δημοσιότητα εικόνα του δημοσιογράφου την ώρα που μπαίνει στην Πρεσβεία.

Ant1news

Έπειτα από μία εβδομάδα δόθηκε τελικά άδεια στις τουρκικές αρχές ασφαλείας να εισέλθουν και να ερευνήσουν το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να βρουν στοιχεία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι διπλωματικές Αρχές της Σαουδικής Αραβίας έδωσαν το πράσινο φως και δηλώνουν ανοιχτές για συνεργασία με σκοπό την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αν και δεν διευκρινίζεται πότε θα διεξαχθεί η έρευνα των τουρκικών δυνάμεων στο κτίριο και τα περίχωρα, ωστόσο αναμένεται άμεσα.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα ‘Ουάσιγκτον Ποστ’ στην οποία εργαζόταν ως ανταποκριτής ο Τζαμάλ Κασόγκι δημοσίευσε σήμερα μία φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας, η οποία δείχνει το δημοσιογράφο να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας του στις 13:14 ακριβώς στις 2 Οκτωβρίου. Είναι η τελευταία φωτογραφία του Κασόγκι ζωντανός. Έπειτα τα ίχνη του αγνοούνται.