X

Την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον ζήτησε ο εισαγγελέας

Την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του Αμερικανού πάστορα ζήτησε ο εισαγγελέας. Τι πρότεινε για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ant1news

Άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον εισηγήθηκε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο της Σμύρνης όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη η τέταρτη ακροαματική διαδικασία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο εισαγγελέας προτείνει επίσης δέκα χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Η φυλάκιση του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Μπράνσον και και κατόπιν ο κατ' οίκον περιορισμός του βρέθηκαν στο επίκεντρο της σοβαρής διπλωματικής κρίσης στη σχέση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον

Η διπλωματική κρίση που τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση Μπράνσον μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO προκάλεσε την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και εξέθεσε την ευπάθεια της τουρκικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο αρνήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα, όμως οι οικείοι του και η αμερικανική κυβέρνηση μοιάζουν να διακατέχονται από αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης.