X

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο λένε οι Τούρκοι

Βρέθηκαν αδιάσειστα στοιχεία υποστηρίζει Τούρκος αξιωματούχος. Εσπευσμένα έφυγε από την Κωνσταντινούπολη ο Σαουδάραβας πρόξενος.

Ant1news

Η τουρκική αστυνομία βρήκε στοιχεία που συνηγορούν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που μίλησε στο Associated Press, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η κοινή ομάδα εγκληματολογικού που σχηματίστηκε από Σαουδάραβες και Τούρκους αστυνομικούς ολοκλήρωσε τις έρευνες σε 9 ώρες. Ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας και σταμάτησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1, Μαρίας Ζαχαράκη, οι Τούρκοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι μετά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, θα πραγματοποιήσουν έρευνες και στην οικία του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη.

O Μωχάμεντ Ουτεϋμπί, πάντως, έφυγε στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με αεροσκάφος των Σαουδαραβικών Αερογραμμών, χρησιμοποιώντας μάλιστα την αίθουσα VIP , όπως  μετέδωσε η ειδησεογραφική τουρκική ιστοσελίδα “ΧαμπέρΤουρκ”.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα Κασόγκι είπε: «Ο σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε ένα ικανοποιητικό πόρισμα» και υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατότητες της τεχνολογίας.