X

Προσπάθησαν να “σκεπάσουν” τη δολοφονία Κασόγκι με σωσία του; (βίντεο)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ant1news

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο έφερε στο φως το CNN. Πρόκειται για ένα βίντεο ντοκουμέντο με το οποίο προσπάθησαν οι Σαουδάραδες να παραπλανήσουν τις τουρκικές αρχές σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του Κασόγκι να κυκλοφορεί στην Κωνσταντινούπολη φορώντας τα ρούχα του δημοσιογράφου, την ημέρα που εκείνος επισκέφτηκε το Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην πόλη και χάθηκαν τα ίχνη του,αποκάλυψε στο CNN κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το CNN και είναι μέρος των στοιχείων της έρευνας που διεξάγουν οι τουρκικές αρχές για την πολύκροτη υπόθεση, εμφανίζεται ο άνδρας να βγαίνει από την πίσω πόρτα του προξενείου, λίγες ώρες μετά την είσοδο του δημοσιογράφου, φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, ψεύτικο μούσι και γυαλιά.

Ο άνδρας αυτός αναγνωρίστηκε πως είναι ο Μουσταφά αλ Μαντάνι. Φέρεται να είναι μέλος της ομάδας που στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δολοφονήσει τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο.

Ο 57χρονος Μαντάνι επιλέχθηκε ως σωσίας του Κασόγκι για να προσποιηθεί πως είναι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, καθώς έχουν τον ίδιο σωματότυπο, το ίδιο ύψος και βρίσκονται κοντά ηλικιακά.

“Πιθανότατα τα ρούχα του Κασόγκι να ήταν ακόμη “ζεστά” όταν τα φόρεσε ο Μαντάνι” είπε στο CNN ο Τούρκος αξιωματούχος.