X

Βρέθηκε σε πηγάδι το πτώμα του Κασόγκι

Τι είπε ο ηγέτης του VATAN στο Sputnik. Αποκαλύψεις για την διαταγή της δολοφονίας μέσω Skype. Προσχεδιασμέο το έγκλημα, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Ant1news

Το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

Λίγο αργότερα, το Sky News μετέδωσε ότι κομμάτια από το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου βρέθηκαν στον κήπο του σπιτιού του γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ότι το πρόσωπο του Κασόγκι είναι παραμορφωμένο.  

Σε αποκαλύψεις για τις συνθήκες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι προχώρησε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος είπε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της. Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Μέσω Skype η διαταγή της δολοφονίας 

Εν τω μεταξύ, ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, δεξί χέρι του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ήταν αυτός που φέρεται να οργάνωσε την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας εντολές μέσω Skype, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Αλ Καχτάνι συνομίλησε μάλιστα με τον Κασόγκι μέσω Skype και εκτόξευσε βρισιές και κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματούχους.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», ανέφερε ο al-Qahtani σύμφωνα με τουρκική πηγή. Δεν έχει διαπιστωθεί ωστόσο αν τελικά το δεξί χέρι του πρίγκιπα παρακολούθησε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ή απλά πείστηκε γι’ αυτή μέσω των «αποδεικτικών στοιχείων».

 

Το Σάββατο τα κρατικά ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας μετέδιδαν πως ο βασιλιάς Σαλμάν απέλυσε τον Καχτάνι και άλλους τέσσερις αξιωματούχους για την υπόθεση Κασόγκι.

Ωστόσο, μέρα με την μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας βίντεο σχετικά με την δολοφονία του Κασόγκι.

Το κανάλι A Haber μετέδωσε το υλικό, όπου φαίνονται τρεις άνδρες με κουστούμια να κόβουν έγγραφα και στη συνέχεια να τα καίνε σε ένα βαρέλι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται με τον θάνατο του δημοσιογράφου.



Επίσης, χθες τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο με εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Στο βίντεο από τος κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN έφερε στο φως ένα αποκαλυπτικό βίντεο. Πρόκειται για βίντεο ντοκουμέντο με το οποίο προσπάθησαν οι Σαουδάραδες να παραπλανήσουν τις τουρκικές αρχές σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του Κασόγκι να κυκλοφορεί στην Κωνσταντινούπολη φορώντας τα ρούχα του δημοσιογράφου, την ημέρα που εκείνος επισκέφτηκε το Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην πόλη και χάθηκαν τα ίχνη του,αποκάλυψε στο CNN κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος.