X

Οι τελευταίες στιγμές του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα (βίντεο)

Τα βασανιστήρια αλλά και οι διάλογοι του δημοσιογράφου με τους Σαουδάραβες δολοφόνους του...

Ant1news

Ηχητικά ντοκουμέντα από την στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δημοσιοποίησε το Haberturk, που αποκάλυψε και την ταυτότητα κάποιων από τους Σαουδάραβες πράκτορες. Την ομάδα που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη με εντολή να σκοτώσει τον Τζαμάλ Κασόγκι.

Το Haberturk αναφέρει ότι ο Κασόγκι “συνελήφθη” από την ομάδα κρούσης αμέσως μόλις μπήκε στο προξενείο, στις 13:14 το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου.

«Άσε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις» είναι η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου , όπως έχει καταγραφεί στα ηχητικά ντοκουμέντα, από τον χώρο του προξενείου όπου στεγάζεται το τμήμα για τις βίζες. Ο καυγάς ανάμεσα στον Κασόγκι και τέσσερα μέλη της ομάδας κρούσης διαρκεί επτά λεπτά.

Στη συνέχεια, μεταφέρουν τον Κασόγκι σε άλλο χώρο του προξενείου, όπου βρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες. Στα τέσσερα λεπτά που έχουν καταγραφεί δεν ακούγονται μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά και θόρυβοι πάλης, ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων. 

Εκτός από τους τέσσερις πράκτορες και τον Κασόγκι ακούγονται άλλοι τρεις άνδρες. Ένας από αυτούς είναι ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο άνθρωπος που συνήθιζε να ταξιδεύει με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας κρούσης που εστάλη στην Τουρκία για να σκοτώσει τον 59χρονο δημοσιογράφο. Ακούγονται, επίσης, ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και ένας τρίτος άνδρας που δεν αναγνωρίζεται.

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις» λέει ο Μουτρέμπ στον Κασόγκι στο δεύτερο ντοκουμέντο, όταν ο 59χρονος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στις διοικητικών υπηρεσιών του προξενείου.  Ο Μουτρέμπ τηλεφώνησε 19 φορές από το γραφείο του πρόξενου. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον Σαούντ αλ Κατάνι, κορυφαίο συνεργάτη του Σαουδάραβα πρίγκιπα,  δέκα τρία λεπτά αφότου ο Κασόγκι μπήκε στο προξενείο. ε

Επί 11 λεπτά ακούγονται ήχοι από βασανιστήρια και ξυλοδαρμό και ακολουθεί σιωπή που διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες χρησιμοποίησαν τις συσκευές παρεμβολής που είχαν μαζί τους. Στη συνέχεια ακούγονται τρεις άνδρες να κατεβαίνουν τρέχοντας μια σκάλα, με τον έναν να κλειδώνει την πόρτα του πρώτου δωματίου και τον δεύτερο να δίνει εντολή να διαγραφούν τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, πριν αφαιρέσει τους σκληρούς δίσκους.

Μια άλλη φωνή “σπάει” τη σιωπή. «Είναι ανατριχιαστικό να φορέσεις τα ρούχα ενός ανθρώπου τον οποίο σκοτώσαμε 20 λεπτά πριν», λέει ο 57χρονος Μουσταφά αλ Μοντάινι, ο “σωσίας” του Κασόγκι  που περπάτησε, μετά τη δολοφονία, σε πολυσύχναστα σημεία της Κωνσταντινούπολης ώστε να καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Φτάνει δε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί γιατί τα παπούτσια του Τζαμάλ Κασόγκι  είναι μικρά και τελικά του… “επιτρέπουν” να συνεχίσει να φοράει τα δικά του.