X

Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης: τρις ισόβια για τους 8 Τούρκους που είναι στην Ελλάδα

Τους αξιωματικούς που διέφυγαν με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Ant1news

Την ποινή των τρις ισοβίων ζητά ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του 2016 και εν συνεχεία πήραν άσυλο.  

Η δίκη των 19 πρώην αξιωματικών, ανάμεσά τους και οι 8, συνεχίστηκε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη. Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 στρατιωτικούς για «απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης , απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και  δολοφονίες πολιτών» και ζητά τρις ισόβια. 

Για τους 8 αξιωματικούς, επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για «δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και  πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό». 

Ο εισαγγελέας παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί ο φάκελος των 8, που δικάζονται ερήμην, από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς «έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα». 

Η Τουρκία κατηγορεί τους 8 αξιωματικούς ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO ( Γκιουλενιστές).